Projecten

Lingerie, shape wear, badmode en accessoire producenten

CBICentrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden. Koopman-works werkt als expert voor het Export coaching Programme body wear 2015-2019 van het CBI gericht op kledingproducenten in Colombia. Naast het auditen van bedrijven, adviseert en assisteert Koopman-works producenten m.b.t. productontwikkeling, marketing, productie, market entry op de Europese markt en matchmaking. Wilt u meer informatie over deze bedrijven of het importeren uit Colombia. Neem contact op met Koopman-works.

Voor meer informatie over het project: facebook  CBI country programme Colombia

Training in Karachi, Lahore, Faisalabad and Sialkot over de implementatie en voordelen van GSP plus. José Koopman together with co trainer Jogi Oshiai from ITC.

Video GSP plus training

Value Chain Analysis for Apparel from Egypt 2020 ((incl. factory audits, stakeholder meetings and market research)

Pre-research for Value Chain Analysis of Georgian Apparel sector 2019 (incl. factory audits, stakeholder meetings and market research)

Value Chain Analysis for the garment sector:  Tunesia, Colombia, Moldova (2011-2018)

Market research: Moldova Diagonal Cumulation and several market survey's.

Training kledingfabrikanten

Training en advies aan fabrikanten die (willen) exporteren naar de Europese Markt. Gericht op duurzame productie, arbeidsomstandigheden, relevante certificeringen, EU markt legal en non-legal vereisten, inkoop en productie management, productontwikkeling en het schrijven van een marketingplan. De training wordt vaak uitgevoerd in combinatie met technische assistentie missies en distant coaching.  

 

Advies opzetten kledinglabel 

Advies en training aan (startende) ondernemers die een kleding label op de markt willen brengen. Zie referenties

CBICentrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden. Koopman-works werkt als expert voor het Export coaching Programme Outerwear and lingerie 2012-2016 van het CBI gericht op kledingproducenten in Moldavië. Naast het auditen van bedrijven, adviseert en assisteert Koopman-works producenten m.b.t. productontwikkeling, marketing, productie, market entry op de Europese markt en matchmaking. Wilt u meer informatie over de bedrijven of het importeren uit Moldavië, neem dan contact op met Koopman-works.

CBI, Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden. Koopman-works werkt als expert voor het Export coaching Programme Outerwear and Fashionsports wear 2008-2013 van het CBI gericht op kledingproducenten in Peru, Colombia, Servie en Pakistan. Naast het auditen van bedrijven, adviseert en assisteert Koopman-works producenten m.b.t. productontwikkeling, marketing, productie, market entry op de Europese markt en matchmaking. Wilt u meer informatie over deze bedrijven of het importeren uit deze landen. Neem contact op met Koopman-works.

CBI, Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden. Koopman-works werkt als expert voor het Export coaching Programme Outerwear Macedonia 2006-2011 van het CBI. Naast het auditen van bedrijven adviseert en assisteert Koopman-works producenten m.b.t. productontwikkeling, marketing, productie, market entry en organiseert zij matchmaking activiteiten waaronder inkoopmissies. Meer info. Wilt u meer informatie over deze bedrijven of het importeren uit deze landen. Neem contact op met Koopman-works.

Eind september 2007 is kledingproductie.startpagina.nl gelanceerd. Een initiatief  van José Koopman, de oprichtster van Koopman-works. "De informatie die je nodig hebt bij het laten produceren van kleding is vaak moeilijk vindbaar. Grotendeels komt dat doordat de kledingbranche nog zo gesloten is. Ik wil dat doorbreken. Natuurlijk geef ik geen bronnen prijs van mijn klanten, maar er zijn voldoende andere fabrikanten beschikbaar. Openheid zou de kleidinghandel veel verder op weg helpen naar verduurzaming van de productieketen. Daarom heb ik de kledingproductie.startpagina.nl opgezet."
Kledingproductie.startpagina.nl is de onmisbare site voor kleding- en textielinkopers, met een zo compleet mogelijk informatieoverzicht gericht op het inkopen van kleding en textiel. Informatie betreffende producenten die duurzaam produceren maar ook reguliere producenten. Daarnaast aanvullende informatie gericht op wettelijke eisen en certificering.

José Koopman is verbonden aan www.stylink.nl als redacteur mode-industrie. www.stylink.nl is een site voor stylisten. Met etalages, interviews, inspiratie. www.stylink.nl is een compleet platform waar creatieve professionals en bedrijven elkaar kunnen vinden.